Chlebová mouka
Dokonalý domácí chléb může mít sto podob - od světlého a nadýchaného, po tmavší rustikální nebo hutnější žitný. Vyberte si u nás tu správnou mouku na domácí chléb, který potěší váš mlsný jazýček.
- Pšeničná mouka
Tato mouka se při pečení domácího chleba používá ze všeho nejčastěji. Obsahuje gluten (lepek), který je důležitý pro vytvoření správné textury chleba. Můžete si vybírat mezi hladkou moukou (je vhodná pro jemnější chleby) a hrubou moukou (je ideální pro rustikální chleby).
- Celozrnná mouka
Celozrnná mouka je namletá z celého obilného zrna, což znamená, že má vyšší obsah vlákniny a nutričních hodnot. Chleby z celozrnné mouky jsou hutnější a mají výraznější chuť.
- Žitná mouka
Často se používá pro výrobu žitných a smíšených chlebů. Žitná mouka má nižší obsah glutenu, což znamená, že chléb z této mouky nebývá tak nadýchaný, jako u mouky pšeničné či celozrnné.
V naší nabídce si můžete přes filtr snadno vyhledat mouku různých značek, hrubosti mletí a typu mouky. Dbáme na to, abychom měli skladem čerstvou mouku nejvyšší kvality, s níž si upečete naprosto skvělý chléb!
Vyzkoušet můžete také bezlepkovou mouku nebo chlebové směsi z Upeč si chleba. S námi vám půjde domácí pečení snadno a s úsměvem!