Pšenice jednozrnka je vůbec nejstarší domestifikovaný druh pšenice. Náš organismus si na trávení těchto prastarých nepřešlechtěných plodin zvykal po mnoho tisíc let a umí je dokonale využít. Od moderní šlechtěné pšenice se liší tím, že má nižší množství i strukturu lepku a je výživnější, obsahuje vlákninu a velké množství bílkovin.
Oproti pšenici je zrno měkčí a vláčnější, chuť je nasládlá, oříšková. Uvařenou jednozrnku si vychutnáte v salátu,v luxusní italské polévce minestrone i jako součást rizota. Uvařené zrno, celé nebo namleté, můžete přidat do pomazánek, karbenátků, je vhodné k zapékání. Jednozrnku můžete zpracovat také mletím na mouku nebo na krupici. Hodí se především na nekynuté pečení - sušenky, placky, krekry apod. Na kynuté pečivo mouku používejte v poměru 1:2 spolu s ostatními moukami - pro zvýšení nutriční hodnoty pečených jídel – a pro záruku dobrého výsledku.
Složení: 100 % pšenice jednozrnka BIO - skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Balení: 1 kg
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s. r.o., Lipová 40, Staré Město
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota | 1480kJ/351kcal |
Tuky | 3,6g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,39g |
Sacharidy | 57,6g |
z toho cukry | 1g |
Vláknina | 8,7g |
Bílkoviny | 17,6g |
Sůl | 0g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Chlebová mouka |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.