Hnětení a tvarování
Všechny ingredience na domácí chléb máte nachystané?
Pak popadněte mísu nebo vál a vzhůru do práce.
V této kategorii najdete vše, co potřebujete k dokonalému promísení surovin na chleba a hnětení a tvarování těsta.
Hnětení je důležitý proces, který zásadně ovlivňuje vzhled a strukturu vašeho domácího chleba. Určitě se vám tak při něm bude hodit klasický dřevěný vál na těsto nebo praktický silikonový vál, které se snadno omývá a skladuje. Začínající i pokročilí pekaři nedají dopustit ani na hnětače na těsto (dánské metly), které u nás najdete v provedení s průměrem 6 cm nebo 8,5 cm. Nezbytným pomocníkem jsou i stěrky - silikonová, gumová i stěrky se zdobítkem.
A co s těstem dál? Šup s ním do ošatky! Jak si vybrat tu správnou vám poradíme v našem blogovém článku Jak si vybrat ošatku.