Kynutí
Upéct si ten nejkřupavější a nejvoňavější chléb i doma - to s námi zvládne úplně každý!
Pokud už za sebou máte přípravu těsta a výběr surovin (mouka, kvásek a droždí, koření a další), pak je na řadě kynutí.
Kynutí domácího chleba je důležitý proces pečení, který ovlivňuje výslednou texturu, chuť a vzhled hotového chleba.
Kvasinky z kvásku nebo droždí se aktivují, zvětšují svůj objem a produkují oxid uhličitý ve formě bublinek, které provzdušňují těsto. Díky lepku, který obsahuje mouka nebo přidané bezlepkové suroviny se tyto bublinky v těstě zadrží a výsledný chléb tak má dokonale nadýchanou strukturu.
Zní to složitě? Ale není, stačí připravené těsto uložit k odpočinku do ošatky, přikrýt plátnem nebo čepicí a zbytek už necháte na přírodě!
V této kategorii najdete široký výběr ošatek pro kynutí domácího chleba - přírodní pedigové, celulózové, proutěné či z mořské trávy, které jsou stylové a prodyšné, nebo praktické plastové, které se zase snadno udržují.
Správné kynutí podpoří také zakrytí těsta plátnem či čepicí.
Vyberte si u nás potřeby pro kynutí těsta na domácí chléb a uložte připravené těsto na pár hodin k odpočinku.
S námi si domácí pečení určitě zamilujete! A až bude vykynuto? Šup do kategorie pečení, kde si vyberete formu, nařezávače k dekoraci, mřížku na vychladnutí, ale také chlebník nebo pytlík na pečivo.