Manitoba a Špaldová mouka
Hledáte mouku, která vašemu pečivu dodá obzvláště vzdušnou a nadýchanou strukturu?
Už dál nehledejte a čtěte dál, mouka manitoba je to nejlepší řešení pro vaše pečení!
Mouka manitoba je speciální druh pšeničné mouky s vysokým obsahem proteinů a glutenu (lepku), což se hodí zejména, pokud rádi pracujete s elastickým a pružným těstem. Díky těmto vlastnostem se hodí pro výrobu typů pečiva, které vyžadují dlouhé kynutí a mají vzdušnou a strukturovanou texturu. Speciální mouku Manitoba využijete zejména při pečení nadýchaných chlebů s pevnou kůrkou, italského chleba (panettone, ciabatta, focaccia), pizzy i sladkého pečiva.
Velmi oblíbená je i špaldová mouka, která vyniká svou jemně oříškovou chutí a lepší stravitelností i přesto, že obsahuje lepek. Oproti klasické pšeničné mouce obsahuje špaldová mouka také více proteinů, minerálů a vitamínů, a je tak výživnější. V naší nabídce najdete špaldovou mouku hladkou bílou i celozrnnou jemně mletou.
Mějte ovšem na paměti, že špaldová mouka i manitoba mohou absorbovat více vlhkosti než klasická mouka. Své recepty proto jemně upravte nebo postupujte podle ověřených receptů, které tuto mouku obsahují.