Manitoba a Špaldová mouka
Manitoba mouka je speciální druh pšeničné mouky s vysokým obsahem proteinů a glutenu (lepku), což zní dělá skvělou volbu, pokud rádi pracujete s elastickým a pružným těstem. Díky těmto vlastnostem se hodí pro výrobu typů pečiva, které vyžadují dlouhé kynutí a mají vzdušnou a strukturovanou texturu.
Speciální mouku Manitoba využijete zejména při pečení nadýchaných chlebů s pevnou kůrkou, italského chleba (panettone, ciabatta, focaccia), pizzy i sladkého pečiva.
Špaldová mouka se stává při pečení chleba čím dál oblíbenější. A není se čemu divit! Oproti klasické pšeničné mouce obsahuje špaldová mouka více proteinů, minerálů a vitamínů, díky čemuž je výživnější. Pečivu dodává jemně oříškovou chuť a přestože obsahuje lepek, je častěji lépe stravitelná i pro osoby, kterým lepek z pšeničné mouky způsobuje potíže.
Špaldová mouka je vynikající volbou pro pekaře, kteří hledají zdravější alternativy základních ingrediencí a kteří nechtějí slevit z kvality a chuti svých pekařských výrobků. V naší nabídce najdete špaldovou mouku hladkou i celozrnnou jemně mletou.
Manitobská i špaldová mouka mohou absorbovat více vlhkosti než klasická mouka, proto své recepty jemně upravte nebo postupujte podle ověřených receptů, které tuto mouku obsahují.