Guma guar se vyrábí z guarových bobů, semen rostliny Cyamopsis tetragonoloba, podobné fazoli. Jde o rostlinu čeledi bobovitých, je to luštěnina, která se pěstuje hlavně ve střední Asii, především v Indii a Pákistánu. Jedná se o polysacharid s velkou viskozitou, dobře rozpustný ve vodě a patří k tzv. rozpustným vlákninám. Ve vodě totiž tvoří silně viskózní roztok i bez zahřívání.
Tipy k použití:
Již velmi malé množství gumy guar je velkým pomocníkem při bezlepkovém pečení. Guar dokáže částečně nahradit vlastnosti lepku a způsobuje, že je těsto vláčnější a drží pohromadě. Guma guar přidává pečivu na objemu, zlepšuje jeho texturu a prodlužuje jeho životnost.
Složení: 100 % guma guar
Balení: 100g
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Výrobce: ADVENI MEDICAL, spol. s r.o. Mělčany 64, Mělčany
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mouka na chleba a domácí pečení |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.