Mouky, kypřidla, kvásek
Bezlepková mouka je výborným řešením pro ty, kteří mají celiakii, jsou citliví na lepek nebo zkrátka chtějí žít zdravěji.
Jsou vyrobené ze surovin jako jsou rýže, kukuřice, čirok, pohanka, jáhly, amarant a další a mohou se tak pyšnit vyšším obsahem nutričních hodnot, i specifickou a zajímavou chutí.
Protože ale tyto mouky neobsahují lepek, který těstu zajišťuje pružnost a nadýchanost, vyžaduje pečení s bezlepkovou moukou trošku jiný přístup nebo zkombinování více druhů bezlepkových mouk a přídavných látek (xanthan, guma guar či psyllium), které vlastnosti lepku nahradí.
V této kategorii si můžete vybrat různé druhy bezlepkových mouk, ale také bezlepkových kypřidel nebo kvásků. Pro snadné domácí pečení a vaření bez starostí si ovšem můžete zvolit i bezlepkové sypké směsi, které obsahují již připravenou kombinaci mouk, přidaných látek případně i koření.
Pokud si nejste jisti výběrem, neváhejte nás kontaktovat a my vám rádi poradíme.