Otruby
Zpestřete si pečení cereálními otrubami, které dodají vašemu pečivu strukturu a chuť a jako bonus pořádnou kopu výživných látek!
Otruby vznikají při mletí obilných zrn, v podstatě jde o jejich vnější vrstvu. Stále ovšem obsahují velké množství vlákniny, vitamínů, minerálů a dalších bioaktivních látek, které tak předávají i pokrmům, do nichž je přidáte.
Přidávání otrub do těsta má tyto výhody:
- dodávají pečivu hrubší strukturu, což se hodí například při pečení celozrnného chleba nebo muffinů,
- pomáhají udržovat v pečivu vlhkost a tím prodlužují jeho čerstvost,
- přidání otrub do pečiva může snížit jeho glykemický index, což je prospěšné pro kontrolu hladiny cukru v krvi,
- zvyšují nutriční hodnoty pečiva.
Vyzkoušejte to i vy a vyberte si u nás ty nejoblíbenější otruby - pšeničné, žitné nebo ovesné. Při pečení vám dobrou službu ovšem udělají i vločky, luštěniny, obiloviny nebo semínka.
Stránka 1 z 1 -
3 položek celkem
Značky
Položek k zobrazení: 3