Škroby a zahušťovadla
Škroby a zahušťovadla jsou důležitou ingrediencí při pečení i vaření, která ovlivňuje výslednou hustotu, konzistenci i stabilitu pokrmů. Nepodceňujte proto jejich výběr a nechte si od nás poradit:
Škroby jsou polysacharidy, které při zahřívání ve vodě nabobtnají a vytvoří gel, který pokrm zahustí. Nejčastěji používané škroby jsou kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový škrob a rýžový škrob. Zajímavou alternativou může být i kuzu škrob.
Zahušťovadla oproti tomu jsou látky, které se používají i za studena a kromě hustoty zvyšují i viskozitu (vazkost) potravin. Patří mezi ně například agar nebo pektin. K zahuštění vašich pokrmů můžete vyzkoušet také oblíbené tapiokové perly nebo třeba bramborové vločky.
Vyzkoušejte škroby a zahušťovadla, se kterými se vám v kuchyni nejlépe pracuje a připravte si jídla dokonalé chuti, vůně i struktury!