Adžika
Adžika, vyladěné arménské koření, které budete dávat do všeho - šašlik, zelenina, lilky, patizovy, guláše. Aromatické a podmanivé.
Vzhled: sypká jemně pikantní kořenící směs původně gruzínské a arménské kuchyně tmavě červené až karmínové barvy.
Vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin
Skladování: Teplota max. 24°C a vlhkost max. 75%.
Alergeny: Může obsahovat stopy alergenu lepku, sóji, hořčice, sezamu, vejce a mléka.
Složení: Paprika sladká, sůl 13%, saturejka, bazalka, česnek, majoránka, paprika ostrá, bobkový list, koriandr, CELER nať, pískavice.
Balení: 50g nebo 100g
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dodavatel: Karel Vohralík, L. Fajkuse 413, 73932 Vratimov - www.upecsichleba.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.