Vážení zákazníci, poslední zásilky odesíláme v letošním roce 17. 12. a prodejna bude od 18.12. do 6. 1. 2025 zavřená. Přejeme Všem krásné Vánoce Darina a Karel

Naučte se s námi péct kváskový chléb od A do Z

Milujete vůni čerstvě upečeného domácího chleba a chtěli byste se naučit péct svůj vlastní? V našem kurzu pečení kváskového chleba se to naučíte během pár hodin! Ať jste úplný začátečník nebo už máte nějaké zkušenosti, krok po kroku vás provedeme procesem přípravy, kynutí a pečení domácího chleba z pravého kvásku. 

Pokud jste si mysleli, že pečení kváskového chleba je skoro jako alchymie a že vy nemáte čas nebo nedejbože schopnosti se to naučit, pak jste vedle jak ta jedle :) My pro vás totiž připravujeme speciálně navržené kurzy a lekce pečení, které vám během pár hodin poskytnou veškeré potřebné znalosti a dovednosti. 

 

Praktické kurzy v Petřvaldu a Ostravě

Jak název napovídá, naše značka Upeč si chleba vznikla z naší velké lásky k domácímu pečení. Kromě kamenné prodejny a e-shopu naplněného až po okraj vším, co k pečení domácího pečiva (a nejen něho) potřebujete, se časem objevila i potřeba naučit vás vše, co sami umíme. A přestože online kurzy mají své kouzlo, my si myslíme, že právě pečení kváskového chleba si zaslouží pár hodin společné práce a osobního kontaktu. Připravujeme tak pro vás skupinové offline kurzy, a to v Petřvaldu nebo Ostravě.

Během těchto pekařských kurzů vás provedeme každým krokem - od krmení kvásku až po finální pečení bochníku. Pracujeme pouze s kvalitními surovinami z ověřených zdrojů a kromě cenného know-how vám nabídneme i možnost zakoupit si veškeré potřebné pomůcky přímo na místě konání kurzu.

 

Co se v kurzu naučíte?

Během 4 hodinového kurzu pečení kváskového chleba vás čeká:

  • Péče o kvásek: Naučíte se, jak správně krmit a starat se o kvásek, aby byl vždy připraven k pečení.
  • Příprava těsta: Připravíte si vlastní těsto z rozkvasu a zjistíte, kdy je těsto správně vykynuté.
  • Formování těsta: Vyzkoušíte si stočení těsta do ošatky a další techniky formování.
  • Pečení: Upečete si svůj vlastní bochník kváskového chleba a dozvíte se, jaké pomůcky a ingredience jsou k tomu potřeba.
  • Diskuze a dotazy: Během kurzu budete mít možnost ptát se a diskutovat o všech aspektech pečení a kváskování.
  • Ochutnávka: Ochutnáte pravý domácí chléb a odnesete si skleničku rozkvasu, upečený chléb a skripta s podrobným návodem na domácí pečení.

Péct budeme v klasické elektrické troubě ale vyzkoušíme si také pečení v Remosce, která je praktická a jejíž obliba opět prudce roste.

Co si vzít s sebou?

A nebojte, nemusíte si s sebou brát ani pytel mouky! Stačí, když si přinesete plátěnou tašku na odnos hotového bochníku a obyčejnou skleničku na kvásek. No a dvě a ruce a taky dobrou náladu:) Vše ostatní, včetně surovin a drobného občerstvení, je totiž zahrnuto již v ceně kurzu. 

 

Kurz jako dárek pro ženy i muže

Máte-li ve svém okolí nadšeného gurmána, amatérského pekaře nebo milovnici zdravého životního stylu, poukázka na Kurz pečení kváskového chleba z Upeč si chleba může být tím nejlepším dárkem k narozeninám, svátku i Vánocům. Stačí si vybrat z námi nabízených kurzů a termínů a jednoduše objednat online z pohodlí svého domova. Na pár kliknutí získáte skvělý dárek a příležitost naučit se péct ten nejkřupavější domácí chléb.

 

Tak neváhejte a odhalte tajemství pekařiny s Upeč si chleba. Těšíme se na vás v našich kurzech pečení kváskového chleba.

 

Vaše Darina