Vločky, pohanka, čočka, bulgur aj.
Nebojte se experimentovat a upečte si chleba obohacený o kvalitní přírodní vločky, obiloviny a luštěniny. Budete mít nejen vážně skvělou dobrotu, ale navíc obohatíte svůj jídelníček o super výživné potraviny.
Pokud jste při pečení domácího pečiva ještě tyto ingredience nepoužili, změňte to. Vločky, obiloviny a luštěniny totiž dodají vašim pokrmům nejen zajímavou chuť, ale také hutnější texturu a zlepší jeho konzistenci a stabilitu. Zároveň mají schopnost udržet v pečivu vlhkost, čímž prodlužují jeho čerstvost. To ale není všechno! Vločky, obiloviny a luštěniny jsou bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály, a tak vaše pečivo obohatí také o spoustu zdraví prospěšných látek.
K pečení (ale i klasickému vaření) se výborně hodí například cizrna, červená čočka, jáhly nebo pohanka. Z vloček určitě vyzkoušejte pohankové vločky, špaldové vločky nebo bio vločky žitné.
Nezapomeňte nahlédnout také do kategorie otrub a semínek, které jsou také skvělými pomocníky při pečení.