Vločky, semínka, otruby
Hledáte potraviny, kterými vylepšíte chuť, texturu, ale také nutriční vlastnosti svých pokrmů?
A co takhle přírodní vločky, semínka nebo otruby? Na Upeč si chleba je najdete všechny!
Vločky, obiloviny a luštěniny dodávají pečivu hutnější texturu, zlepšují jeho konzistenci a stabilitu. Zároveň pomáhají udržet v pečivu vlhkost, čímž prodlužují jeho čerstvost. V neposlední řadě jsou také bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály.
Při pečení využijete i nejrůznější druhy semínek. Ta totiž dodávají pečivu jemně ořechovou chuť, ale také křupavost a zajímavou strukturu. Z nutričního hlediska jsou semínka bohatá na zdravé tuky, bílkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Velmi často se při pečení používají k posypání povrchu pečiva.
V naší nabídce ovšem najdete také otruby, které mají při pečení také své místo. Jde o vnější vrstvy zrna, které se během mletí oddělily od té hlavní. Otruby si díky tomu ponechávají velké množství vlákniny, vitamínů, minerálů a dalších bioaktivních látek. Vašim pokrmům tak dodají nejen strukturu, ale také nutriční hodnoty.
Doplňte svou spíž o tyto skvělé potraviny z Upeč si chleba!